Error: The database BizTalkRuleEngineDb associated with the deployment driver does not match the database specified during product configuration

Posted: July 19, 2013  |  Categories: Common Errors & Solutions General Uncategorized
Tags:

Recently I changed my BizTalk Configuration and created a new Rule Engine DB to replace an existing Rule Engine DB. Since then, I started getting weird error like below. I was able to import the policy but unable to deploy it.

1

I went through the solution which is explained here and here but it didn’t work for me as those registry values are already present in my case.

After a little research, I could find a solution posted by Clown here.

All that I had to do is, in BizTalk Management Database, I had to update the two columns of the table adm_group with correct values of Rule Engine Server & DB Name.

2

After doing this change & restarting the Rule Composer, I was able to happily deploy the Policy. Thanks to the owner of the blog who saved me a lot of time.

HTH

– Shiv

One Platform Operations, Monitoring and Analytics Software
BizTalk360

microsoft biztalk

Learn more

Over 500 customers across 30+ countries depend on BizTalk360

ServiceBus360

Azure service bus

Learn more

Start managing your Azure Service Bus namespaces in minutes

One Platform - Operations, Monitoring and Analytics Software
BizTalk360

microsoft biztalk

Learn more

Over 500 customers across 30+ countries depend on BizTalk360

One Platform - Operations, Monitoring and Analytics Software
ServiceBus360

Azure service bus

Learn more

Start managing your Azure Service Bus namespaces in minutes

Back to Top